Questions & Answers

Programming EVO-ALL / CHRT4 with SmartStart VSM350

0 votes
About a month ago, I successfully programmed and installed an EVO ALL with CHRT4 in a 2008 grand cherokee. The 3x lock would successfully initiate a remote start.

I recently removed the EVO ALL to reprogram it with flasklink to enable H4 (smartstart). Upon reinstalling EVO ALL, I no longer had blue lights. I reprogrammed to the key and got the blue light to illuminate when clicking lock button. I connected the yellow to the yellow for ignition during initial install and that is still the case now. This yellow wire splice is the only wiring i've done outside of installing the CHRT4 harness.

The current issue is that after reinstalling the EVO ALL, I do not get a red light on the EVO ALL after clicking 3x lock. The 3x lock is still enabled in flashlink, in addition to H4 being enabled. EVO ALL was already (and still is) flashed to the latest / best / recommended firmware. Given my inability to remote start with 3x lock before even connecting the smart start, i have left the smart start unplugged until i can resolve the failure to start with 3x lock using the key. I have tried re-flashing the evo-all with latest firmware in flashlink and starting over but am in the same position where i get blue lights but no red, and thus, no remote start using 3x lock.

When vehicle is started via the key in ignition, EVO ALL gets a solid a yellow to indicate the evo-all knows it has ignition.

My question is: What I'm doing wrong or do I not have connected properly to get my red light back after 3x lock so that the vehicle can start. Does H4 prevent use of 3x lock remote start?
posté Fev 1 dans la catégorie Jeep par Jeep Guy (160 points)

1 Réponse

0 votes
What is the service number to the module?

 

The service number can be located on the back of the unit above the bar code.
répondu Fev 1 par Derek (145,910 points)
001A06 821839
Turning off H4, saving, and turning H4 back on has resolved this issue.
...