Questions & Answers

Blue light doesn't flash during setup

0 votes
2016 Dodge Journey

THAR-CHR6

Updated EVO-ALL to firmware suggested with Flashlink

All wires connected as per instructions. I get to step 10, accesory on to ignition on, blue light is supposed to flash. It does not. Please advise.
asked Feb 4 in Dodge by Joe Nap (130 points)

1 Answer

0 votes
Verify your ingition input (yellow wire A1) and you Can hi and Can low connectionc.
answered Feb 4 by Derek (145,910 points)
Verified that both are connected. Checked yellow wire with multimeter and it is reading voltage. Recut and spliced can hi and can low wires. Tried to program again and it stops at the same step. Please advise.

"Checked yellow wire with multimeter and it is reading voltage. "

-What does it read key on and key off? 

Things to try/check:

Make sure lt.blue and lt.blue/black are also connected. 

No battery in the key when programming, no other keys within 10 feet. 

Try flipping your can bus wires. 

With the red connector plugged in you must be able to start the vehicle with no battery in the oem fob.

Both blues are connected Battery was taken out for programming and car will still start with fob next to starter button. Flipping can bus wires? You mean hook them up opposite of instructions?
Both blues are connected Battery was taken out for programming and car will still start with fob next to starter button. Flipping can bus wires? You mean hook them up opposite of instructions? Yellow wire is reading 0 when off and about 3 when on.
Before I flip the blue wires, am I supposed to be getting more voltage to the yellow wire? Is there a different wire I need to be tapping into to get the required voltage? Also, is there supposed to be any voltage at the blue wires? Please advise.
...