Questions & Answers

2017 Tundra Cranks only

0 votes

Car: 2017 Toyota Tundra G Key

Using the T harness.

Module Serial: 002B169870

 

I can not manage to get the car started, all it does it cranks.  I have quadruple checked the wires and did a re-installation twice.

Firmwire is all flashed to the lastest version using the flashlink.

My troubleshoot:

I disconnected the TPMS/Sil Data plugs, tried starting the car, still cranks only.

Disconnected the light blue/black wire, tried remote start, still cranks, put the key next to the barrel, still only cranks as well.

I checked to see if there was an issue with the ignition wire, yellow wire is connected to the pink T harness and everything looks good there.

Still cranking.

 

Flashlink:

What I have on:

2.4

4.1

6.1

7.1

8.1

9.1

9.6

10.1

11.1

12.1

13.2

14.2

15.1

16.5

18.1

19.1

20.6

24.1

26.1

29.1

30.1

31.1

32.1

33.1

34.1

35.1

36.3

37.1

38.2

39.1

 

 

 

 

 

On the module, when I lock and unlock, I do indeed get a blue led light.

 

At this point, I am thinking the module is not syncing with my key, is this a module default or could it be that the T harness is defect or improperly pinned as I've heard stories of them being pinned incorrectly.

 

Thanks.

 

 

 

 

asked Sep 7, 2017 in Toyota by Chee Her (130 points)
edited Sep 7, 2017 by Chee Her

2 Answers

0 votes
You have somehow flashed starter firmware into the bypass. (as seen here http://fortin.ca/en/support/002b02169870/)

I suggest re flashing the module with 79.42, performing a master reset, then re programming the module in the vehicle and re test.

Master reset procedure can be found here: http://wirecolor.com/en/qa/50193/faq-how-do-i-reset-my-evo-all?show=50193#q50193
answered Sep 7, 2017 by Derek (132,890 points)
0 votes
What is the part number written on the t-harness sticker ?
answered Sep 9, 2017 by Mathieu Bertrand Collin (48,340 points)
...