Questions & Answers

Why is Yellow light on module is not coming on when ignition is on?

0 votes
2006 4runner. Evo was successfully updated with the firmware updater. Wires were ran as per the diagram on wirescolor.com. Evo one module was successfully program (10x red light flashes). When I turn the ignition on to program the Carlink rf kit the yellow light on the Evo one does not light up when I turn the key to that position. I unplugged the main 6pin harness and checked for 12v on the big pink wire (good). I traced back all the wires and they are all connected per the diagram. Also the main 6 pin harness is the plug and play harness Toy1 t-harness.
asked 4 days ago in Toyota by Jose Quinones (200 points)

1 Answer

+2 votes
 
Best answer

yellow will not turn on when CAN-BUS is not programmed, it is normal you will not see it since the module is not connected to CAN on this vehicle.

 

To program your carlink,

1- make sure to follow their instructions on how to connect it to the EVO using their own HRN-LLRS-01 harness

2- setup the app for fortin

3- follow programming in car

 

Following the RED LED on the BACK of the unit, not the one on top.

  1. Igniton ON-OFF-ON  (red led on evo will turn on solid)
  2. Hit brake 4 times (red led will flash on each brake press)
  3. At this point wait 10 seconds then shut off the car.
answered 4 days ago by Robert T (272,030 points)
selected 1 day ago by Derek
After applying your comments. The carlink and module are functioning well. Thanks
...