Questions & Answers

evo all forgetting and acting weird on 2013 toyota highlander G key

0 votes
I installed an evo all with a crimestopper remote start on a 2013 toyota highlander G key with factory alarm. I followed guide #9041 with datalink and the programming went fine. I remote started the car and the trunk would randomly start opening, so I turned off option A2 and hardwired the trunk wire from the crimestopper and it all seemed to work fine until the factory alarm went off and so enabled option D2 but after testing it a few times i saw it wasnt consistantly unlocking  before starting and it would do it later. So then i hardwired a factory disarm wire from the crimestopper to the purple wire in the driver kick panel and turned off option D2, I also lowered the firmware version that seemed to work until the the lock and unlock stopped working  for a day or so and then started working again so i turned off option A1 and hardwired the door locks from the crimestopper. But now the customer tells me the auto headlights turned off in middle of driving!!!!! Im really lost here! Ive installed dozens of remote starts and evo one's and evo all's in all sorts of cars but i cant figure this out! It seems to work and then a day later it acts all weird and stops functioning properly.
Service Number : 001A06807427
asked Jul 11 in Toyota by Mike M (2,040 points)

1 Answer

0 votes
What is the service number to the module?

Have you called tech support with the vehicle when the issue(s) have been present to go through troubleshooting?
answered Jul 11 by Derek (117,810 points)
001A06807427

Have you called tech support with the vehicle when the issue(s) have been present to go through troubleshooting?

Yes and they had me change the firmware and well see what happens after a few days
...